Citrocasa.pl

Oferta , czyli dlaczego my?

Oferta


Obserwując w ostatnich latach coraz większe zainteresowanie piciem świeżo wyciskanych soków grupa Orange4events w 2008 roku, jako pierwsza tego typu marka w Polsce postanowiła wyjść na przeciw oczekiwaniom nowym gustom i modzie i zaoferować możliwość obsługi imprez okolicznościowych, eventów, konferencji, zjazdów, koncertów itp. w zakresie dotychczas niespotykanym.

Na czas trwania imprezy oferujemy dostarczenie i obsługę w pełni automatycznej wyciskarki do pomarańczy, która zaopatrzy w świeży sok każdą ilość uczestników imprezy dostarczając im przy tym niespotykanych dotąd wrażeń wizualnych i smakowych.

Innowacyjny system wyciskania pomarańczy, sprawia, że uczestnik eventu ma w 100% jasny i przejrzysty przekaz, w jaki sposób powstaje sok. Tu i teraz na jego oczach! Co więcej oferowane przez nas urządzenia charakteryzują się bardzo wysoką wydajnością nie do osiągnięcia przez tradycyjne ręczno-elektryczne wyciskarki. Przygotowanie szklanki soku o pojemności 200 ml trwa około 4-7 sekund! Widok pomarańczowej oazy miło zaskoczy Państwa gości i jednocześnie pozwoli wyróżnić organizowany event, stoisko targowe i pozostawić pozytywne, niezapomniane wrażenie ...

W trakcie trwania imprezy do Państwa dyspozycji pozostaje nasz pracownik, który czuwa nad prawidłowym użytkowaniem maszyny i sukcesywnym uzupełnianiu kosza z owocami. Pomarańcze zapewniamy w ilościach przez Państwa zamówionych.

Pomarańczowa oaza Orange4events niewątpliwie podniesie prestiż imprezy. W oczach gości uwiarygodni Państwa obraz, jako tych, którzy w sposób wyjątkowy dbają o nich. Poczują, że jest to wydarzenie przygotowane specjalnie dla nich.

Państwa prosimy jedynie o wygospodarowanie przestrzeni na pomarańczową oazę Orange4events, o resztę my zadbamy!


Efektowny i szybki proces wyciskania

To właśnie sposób, w jaki całe owoce są wyciskane gwarantuje osiągnięcie pożądanego efektu - zaskoczenia Twoich gości. Oferowane przez nas w pełni automatyczne wyciskarki marki Citrocasa to urządzenia, które w Europie Zachodniej znane są już od przeszło 20 lat, a swój sukces zawdzięczają właśnie niezwykle efektownemu a zarazem efektywnemu sposobowi wyciskania pomarańczy.

  


Całe owoce, umieszczamy w dużym kilkunasto- kilowym koszu i naciskamy jeden przycisk bądź bezpośrednio naciskamy zawór samoobsługowy. Pomarańcz z kosza przemieszcza się do serca maszyny, którym są dynamiczny nóż, oraz koła prowadzące i wyciskacze. Cytrus za sprawą noża, który pracuje osiowo, góra-dół jest bardzo starannie przecinany, a nie rozrywany, dzięki czemu sok pozbawiony jest goryczki i toksyn ze skórki. Następnie, przecięte połówki przemieszczają się w kołach prowadzących, które zazębiają się z wyciskaczami. Równocześnie dochodzi do wyciśnięcia obu połówek pomarańczy. Strumienie soku trafiają do podajnika, a stamtąd prosto do szklanki. Skórki pomarańczy natomiast, w międzyczasie są odrzucane na boki i spadają bezpośrednio do dużego kosza, znajdującego się pod maszyną. Prawda, że nic prostszego!





 


Na żadnym etapie wyciskania soku, skórka nie bierze w nim czynnego udziału (strumień soku nie leje się po niej). Oznacza to, że sok charakteryzuje się bardzo wysoką jakością i niezwykłymi walorami smakowymi. Opisany proces przy produkcji jednej 200 ml szklanki trwa około 7 sekund, a wrażenia z doświadczenia tego efektu pozostają na długo w pamięci.

Po co więc podawać zwykły i niezbyt zdrowy sok z kartonu, jeśli można zaskoczyć gości oferując im najzdrowszy i najbardziej naturalny produkt, jaki tylko można sobie wyobrazić- świeży sok z pomarańczy.







Pomarańcza


Słowo pomarańcza w tłumaczeniu brzmi dość przewrotnie - "jabłko z Chin". Już około 3000 lat temu ten cytrusowy owoc uprawiany był na terenach północno- wschodnich Indii i południowo zachodnich Chin. W drugiej połowie XV wieku portugalscy żeglarze przywieźli pomarańcze w rejon Morza Śródziemnego, a dzięki Kolumbowi trafiły w 1493 roku na Haiti, skąd rozprzestrzeniły się do Ameryki Północnej. Znaczącymi producentami pomarańczy są Hiszpania, USA, Brazylia, Meksyk i Izrael. W ciągu stuleci powstało wiele odmian pomarańczy różniących się wyglądem i smakiem.

Pomarańcze należą do cytrusów - rodzaj z rodziny rutowatych, do którego należy wiele bardzo ważnych gatunków drzew i krzewów owocowych. 


Pomarańcze są owocami bogatymi w liczne składniki odżywcze. Są bardzo dobrym źródłem witaminy C korzystnie wpływa na system obronny organizmu oraz ułatwia przyswajanie żelaza, a co za tym idzie zapobiega powstawaniu anemii. Dzięki witaminie C zawartej w owocach zmniejsza się tempo zlepiania płytek krwi, rozszerzają się naczynia krwionośne, a to wywiera korzystny wpływ na układ krwionośny. Zawarte w pomarańczach antyoksydanty walczą z wolnymi rodnikami. Pośród licznych soli mineralnych obecnych w pomarańczy poczesne miejsce zajmuje wapń, który zapobiega osteoporozie. Nawet biały miąższ, którego się pozbywamy bogaty jest w witaminy i pektyny obniżające poziom złego cholesterolu. Pomarańcza zapobiega zgadze i wzdęciom. Dzieje się tak dzięki obecności naturalnych kwasów organicznych, które, trafiają do żołądka, neutralizują nadmiar kwasów żołądkowych wytwarzanych po zjedzeniu np. serów. 

Średnia wielkość pomarańcza (150g) pokrywa całodzienne zapotrzebowanie na witaminę C u osoby dorosłej (75 mg), a kobietom w ciąży dostarcza 10% zapotrzebowania na kwas foliowy. 
Pomarańcza jest polecana szczególnie osobom, które dotknęła infekcja dróg oddechowych lub grypa. Zawiera bowiem tereny - związki, które działają bakteriobójczo i antywirusowo.  

Wartości odżywcze - pomarańcze słodkie


SkładnikZawartość 
w 100 [g]
Wartość energetyczna47 kcal
Białko0,9 g
Tłuszcz ogółem0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,02 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone0,02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone0,03 g
Kwasy tłuszczowe omega-37
Kwasy tłuszczowe omega-618 mg
Węglowodany11,7 g
Błonnik pokarmowy2,4 g
Witamina A225 I.U.
Witamina D~
Witamina E0,2 mg
Witamina K0,0 µg
Witamina C53,2 mg
Witamina B10,09 mg
Witamina B20,04 mg
Witamina B3 (PP)0,28 mg
Witamina B60,06 mg
Kwas foliowy30 µg
Witamina B120,0 µg
Kwas pantotenowy0,25 mg
Wapń40 mg
Żelazo0,1 mg
Magnez10 mg
Fosfor14 mg
Potas181 mg
Sód0 mg
Cynk0,07 mg
Miedź0,05 mg
Selen0,5 µg
Cholesterol0,0 mg
Fitosterole~



Cennik


Cena usługi świadczonej przez Orange4events jest kalkulowana indywidualnie dla każdego zlecenia gdyż ma na nią wpływ kilka czynników, w tym m.in. sezonowo zmienne ceny pomarańczy. W celu poznania wyceny obsługi Twojego eventu prosimy o przesłanie maila na adres: info@orange4events.pl lub kontakt poprzez formularz kontaktowy z podaniem następujących informacji:

·       planowana liczba uczestników imprezy wraz z ilością porcji na osobę (standardowa porcja to 200 ml)

·       lub całościowa ilość soku bez względu na ilość uczestników (np. 30 litrów)

·       termin imprezy/ ilość dni obsługi

·       miejsce imprezy - usługi świadczymy w całej Polsce

·       rodzaj imprezy (plenerowa, w budynku)

Możliwie jak najbardziej precyzyjne podanie tych informacji ułatwi nam przedstawienie Państwu korzystnej oferty.

Skalkulowana cena, zawiera:

·       transport elementów stanowiska Orange4events z siedziby firmy na miejsce eventu i z powrotem

·       przygotowanie stanowiska Orange4events

·       obsługa maszyny w trakcie trwania imprezy przez naszego pracownika lub pracowników

·       zaopatrzenie w kubki jednorazowe w ilościach zgłoszonych przez zamawiającego

·       zaopatrzenie w pomarańcze w ilości wynikającej z przeliczenia ilości soku

·       koszty pracownika (wyżywienie, nocleg)

Serdecznie zapraszamy do współpracy!