Oferta
Na czas trwania imprezy oferujemy dostarczenie i obsługę w pełni automatycznej wyciskarki do pomarańczy, która zaopatrzy w świeży sok każdą ilość uczestników imprezy dostarczając im przy tym niespotykanych dotąd wrażeń wizualnych i smakowych.
Innowacyjny system wyciskania pomarańczy, sprawia, że uczestnik eventu ma w 100% jasny i przejrzysty przekaz, w jaki sposób powstaje sok. Tu i teraz na jego oczach! Co więcej oferowane przez nas urządzenia charakteryzują się bardzo wysoką wydajnością nie do osiągnięcia przez tradycyjne ręczno-elektryczne wyciskarki. Przygotowanie szklanki soku o pojemności 200 ml trwa około 4-7 sekund! Widok pomarańczowej oazy miło zaskoczy Państwa gości i jednocześnie pozwoli wyróżnić organizowany event, stoisko targowe i pozostawić pozytywne, niezapomniane wrażenie ...
W trakcie trwania imprezy do Państwa dyspozycji pozostaje
nasz pracownik, który czuwa nad prawidłowym użytkowaniem maszyny i sukcesywnym
uzupełnianiu kosza z owocami. Pomarańcze zapewniamy w ilościach przez Państwa
zamówionych.
Pomarańczowa oaza Orange4events niewątpliwie podniesie
prestiż imprezy. W oczach gości uwiarygodni Państwa obraz, jako tych, którzy w
sposób wyjątkowy dbają o nich. Poczują, że jest to wydarzenie przygotowane
specjalnie dla nich.
Państwa prosimy jedynie o wygospodarowanie przestrzeni na
pomarańczową oazę Orange4events, o resztę my zadbamy!
Efektowny i szybki proces wyciskania
To właśnie sposób, w jaki całe owoce są wyciskane gwarantuje
osiągnięcie pożądanego efektu - zaskoczenia Twoich gości. Oferowane przez nas w
pełni automatyczne wyciskarki marki Citrocasa to urządzenia, które w Europie
Zachodniej znane są już od przeszło 20 lat, a swój sukces zawdzięczają właśnie
niezwykle efektownemu a zarazem efektywnemu sposobowi wyciskania pomarańczy.
Całe owoce, umieszczamy w dużym kilkunasto- kilowym koszu i naciskamy jeden przycisk bądź bezpośrednio naciskamy zawór samoobsługowy. Pomarańcz z kosza przemieszcza się do serca maszyny, którym są dynamiczny nóż, oraz koła prowadzące i wyciskacze. Cytrus za sprawą noża, który pracuje osiowo, góra-dół jest bardzo starannie przecinany, a nie rozrywany, dzięki czemu sok pozbawiony jest goryczki i toksyn ze skórki. Następnie, przecięte połówki przemieszczają się w kołach prowadzących, które zazębiają się z wyciskaczami. Równocześnie dochodzi do wyciśnięcia obu połówek pomarańczy. Strumienie soku trafiają do podajnika, a stamtąd prosto do szklanki. Skórki pomarańczy natomiast, w międzyczasie są odrzucane na boki i spadają bezpośrednio do dużego kosza, znajdującego się pod maszyną. Prawda, że nic prostszego!
Na żadnym etapie wyciskania soku, skórka nie bierze w nim czynnego udziału (strumień soku nie leje się po niej). Oznacza to, że sok charakteryzuje się bardzo wysoką jakością i niezwykłymi walorami smakowymi. Opisany proces przy produkcji jednej 200 ml szklanki trwa około 7 sekund, a wrażenia z doświadczenia tego efektu pozostają na długo w pamięci.
Po co więc podawać zwykły i niezbyt zdrowy sok z kartonu, jeśli można zaskoczyć gości oferując im najzdrowszy i najbardziej naturalny produkt, jaki tylko można sobie wyobrazić- świeży sok z pomarańczy.
Pomarańcza
Słowo pomarańcza w tłumaczeniu brzmi dość przewrotnie - "jabłko z Chin". Już około 3000 lat temu ten cytrusowy owoc uprawiany był na terenach północno- wschodnich Indii i południowo zachodnich Chin. W drugiej połowie XV wieku portugalscy żeglarze przywieźli pomarańcze w rejon Morza Śródziemnego, a dzięki Kolumbowi trafiły w 1493 roku na Haiti, skąd rozprzestrzeniły się do Ameryki Północnej. Znaczącymi producentami pomarańczy są Hiszpania, USA, Brazylia, Meksyk i Izrael. W ciągu stuleci powstało wiele odmian pomarańczy różniących się wyglądem i smakiem.
Pomarańcze należą do cytrusów - rodzaj z rodziny rutowatych, do którego należy wiele bardzo ważnych gatunków drzew i krzewów owocowych.
Składnik | Zawartość w 100 [g] |
Wartość energetyczna | 47 kcal |
Białko | 0,9 g |
Tłuszcz ogółem | 0,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,02 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,02 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,03 g |
Kwasy tłuszczowe omega-3 | 7 |
Kwasy tłuszczowe omega-6 | 18 mg |
Węglowodany | 11,7 g |
Błonnik pokarmowy | 2,4 g |
Witamina A | 225 I.U. |
Witamina D | ~ |
Witamina E | 0,2 mg |
Witamina K | 0,0 µg |
Witamina C | 53,2 mg |
Witamina B1 | 0,09 mg |
Witamina B2 | 0,04 mg |
Witamina B3 (PP) | 0,28 mg |
Witamina B6 | 0,06 mg |
Kwas foliowy | 30 µg |
Witamina B12 | 0,0 µg |
Kwas pantotenowy | 0,25 mg |
Wapń | 40 mg |
Żelazo | 0,1 mg |
Magnez | 10 mg |
Fosfor | 14 mg |
Potas | 181 mg |
Sód | 0 mg |
Cynk | 0,07 mg |
Miedź | 0,05 mg |
Selen | 0,5 µg |
Cholesterol | 0,0 mg |
Fitosterole | ~ |
Cennik
Cena usługi świadczonej
przez Orange4events jest kalkulowana indywidualnie dla każdego zlecenia gdyż ma
na nią wpływ kilka czynników, w tym m.in. sezonowo zmienne ceny pomarańczy. W celu poznania wyceny obsługi Twojego eventu prosimy o przesłanie maila
na adres: info@orange4events.pl lub kontakt poprzez formularz kontaktowy z podaniem następujących informacji:
· planowana liczba uczestników imprezy wraz z
ilością porcji na osobę (standardowa porcja to 200 ml)
· lub całościowa ilość soku bez względu na ilość
uczestników (np. 30 litrów)
· termin imprezy/ ilość dni obsługi
· miejsce imprezy - usługi świadczymy w całej Polsce
· rodzaj imprezy (plenerowa, w budynku)
Możliwie jak najbardziej precyzyjne podanie tych informacji ułatwi nam przedstawienie Państwu korzystnej oferty.
Skalkulowana cena,
zawiera:
· transport elementów stanowiska Orange4events z
siedziby firmy na miejsce eventu i z powrotem
· przygotowanie stanowiska Orange4events
· obsługa maszyny w trakcie trwania imprezy przez
naszego pracownika lub pracowników
· zaopatrzenie w kubki jednorazowe w ilościach
zgłoszonych przez zamawiającego
· zaopatrzenie w pomarańcze w ilości wynikającej z przeliczenia ilości soku
· koszty pracownika (wyżywienie, nocleg)
Serdecznie zapraszamy do współpracy!